Micro:bit START

Introducere în Micro:bit

Veți regăsi în paginile cărții informații detaliate, proiecte realizate pas cu pas dar și provocări care vă vor pune la încercare imaginația și creativitatea!
Cartea este recomandată elevilor de vârstă școlară 7 - 14 ani dar și adulților care doresc să cunoască programarea creativă la nivel de începător.
carte-microbit-start-editura-evomind-banner-landing-page

88 de pagini

20 de capitole

Începător

Introducere în Micro:bit

Cuprins carte

Despre Micro:bit

Primul capitol este dedicat prezentării detaliate a micro-computerului Micro:bit. Sunt prezentate diferențele dintre cele două versiuni existente V1 și V2.

Micro:bit V1

O analiză detaliată a componentelor electronice și a capabilităților micro-computerului Micro:bit V1.

Micro:bit V2

Diferențele majore față de versiunea V1 sunt prezentate detaliat.

Simulatorul MakeCode

Este prezentat editorul de cod vizual online - MakeCode. Sunt prezentate exemple de cod vizual realizate cu ajutorul editorului cât și simulatorul integrat de Micro:bit.

Proiecte în MakeCode

Cum se crează proiectele în MakeCode, cum salvăm un proiect local pe calculatorul propriu, cum deschidem un proiect deja salvat, cum rulăm codul pe un Micro:bit și cum putem partaja proiectul final și cu alți utilizatori.

Led-uri

Capitol dedicat ecranului de led-uri al micro-computerului Micro:bit. Prima animație folosind cele 25 de led-uri dar și o primă aplicație mai complexă creată cu ajutorul editorului online MakeCode.

Butoane

Ce sunt butoanele Micro:bit-ului și la ce folosesc ele! Un mic program menit să exemplifice felul în care acestea pot fi folosite în aplicații Micro:bit.

Sunete

Felul în care putem reda sunete sau melodii simple cu ajutorul Micro:bit-ului. Primul program mai simplu va folosi Micro:bit-ul pentru a reda note muzica în timp ce de al doilea program mai complex va permite redarea unei melodii.

Variabile și operatori

Ce sunt variabilele și ce sunt operatorii? Învățăm despre fiecare în parte și exemplificăm folosirea lor cu ajutorul unor programe simple pentru Micro:bit. Partea finală a capitolului este dedicată unor aplicații mai complexe.

Accelerometrul

Una dintre componentele cele mai interesante ale plăcuței Micro:bit - accelerometrul. Aflăm ce este acesta și cum îl putem folosi cu ajutorul un programe simple.

Decizii

Ce sunt deciziile în programare și cum le putem folosi în programarea vizuală pentru Micro:bit. Vom folosi cunoștințele acumulate pentru a coda aplicații mai complexe cum ar fi aruncarea unui zar sau alegerea dintre un număr par sau impar etc.

Repetiții

Repetițiile - ce sunt ele și cum le putem folosi în programarea Micro:bit-ului. Învățăm printre altele să creăm un cronometru cu ajutorului plăcuței Micro:bit !

Busola

Ce este o busolă digitală ? Cum este ea implementată la nivel hardware în Micro:bit și cum o vom putea folosi în aplicațiile noastre ?! Vom combina busola digitală cu capacitatea Micro:bit-ului de a genera sunete.

Radio

Cum comunica prin radio de la distanță Micro:bit-ul ? Cum putem folosi această caracteristică tehnică pentru a coda o aplicație interesantă gen "vânătoarea de comori" ?!!

Senzor de lumină

Aflăm din acest capitol ce este un senzor de lumină și cum putem folosi acest senzor cu ajutorul Micro:bit-ului. Învățăm să măsurăm intensitatea luminoasă dintr-o încăpere.

Senzor de temperatură

Ce este senzorul de temperatură? Cum îl putem folosi cu ajutorul Micro:bit-ului ? Creăm un program care să măsoare temperatura pentru interior și exterior.

Blocuri utile

Blocuri de cod utile pe care le puteți folosi în aplicațiile voastre create pentru plăcuța Micro:bit.

Bibliografie

Cărțile și materialele care au contribuit la crearea acestei cărți.

Demo carte

Un versiune limitată în format PDF a cărții Micro:bit START o puteți vizualiza și salva apăsând butonul de mai jos!

Cumpără cartea!

Cartea Micro:bit START este acum disponibilă în format tipărit în shop-ul editurii EVOMIND! Transport 20 de lei prin curierat rapid! Reduceri de preți pentru comenzile mai mari de 10 exemplare!
carte-microbit-start-editura-evomind-banner-landing-page
  • S.C. EVOMIND DEV SRL
  • Nr. Înreg. J3/587/2014
  • CUI: 33109951
  • Adresa: Str. Gării, Nr. 4, Pitești, 110188
  • Email: contact@evomind.org
  • Telefon: 0746.142.867


Editura EVOMIND publică cărți în format electronic cu ISBN pe site-ul dedicat, în secțiunea cărți.

Prețurile pentru publicarea pe platforma noastră includ: realizare design coperta, publicare online pe perioada nedeterminată (garanție și suport 2 ani), certificat de acordare ISBN care se poate verifica online prin codul unic de verificare asociat.

Pentru orice informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați.
EDITURA EVOMIND © 2024
DESIGN & IMPLEMENTARE - S.C. EVOMIND DEV SRL